1. Anasayfa
  2. Define İşaretleri

Sofra Taşı Define işareti


1

Definede Sofra Taşı işareti ;

 

Sofra taşı veya sofra kaya var ise kaç kişilik olduğunun önemi yoktur. Sofra taşı kaç kişilik olursa olsun birisi koltuğa oturur ve baktığı yön paranın olduğu yöndür. Define de koltukta oturan kişiye direk bakar ve yeri görür vaziyettedir. Sofra taşlarında asıl mantık para sayısını belirler. Mesela sofra taşı eğer 5 kişilik ise 5 yerde para vardır , 7 kişilikse 7 yerde , 9 kişilikse 9 yerde para vardır. Ana define ise kesinlikle koltuğa oturanın baktığı ve taraftadır.

Edinilen bilgiye göre eşkıya kayıtlarında çok sık rastlanmaktadır sofra taşlarına. Bakalım tarihten günümüze gelen eşkıya kayıtlarındaki sofra taşları hakkında ne tür bulgular ele geçirilmiş;

  • Tarif 1 / Ön tarafında bulunan derenin içerisinde sofra taşını bul. Şekli yuvarlak. Yanında 4 tane dikili taş bulunur. Sofra taşının yanında 7 tane yemek kaşığı , 7 tane ekmek , 7 tane yemek çatalı  , 1,5 balık var. Bir tane zincirlenmiş fincan bir tane de çakı var. Tam bu derenin karşısında mağara var. Bu mağaradan diğer mağaraya git kapısının üzerinde sandık şeklinde taş var. Bu taş sofra taşının işaretidir. Hazine bu taşın içerisindedir. Sağ ayağını geriye , sol ayağını ileriye atmış bir resim bulacaksın. Sofra buradadır. Çakının zinciri 21 bakladan oluşur hazinenin olduğu mağara da oradan 21 adım ileridedir.
  • Tarif 2/ Bu bölgede su yatağının içerisinde sofra kayayı bul. Sofra kayanın yanında 4 tane dikili taş var. Bunun üzerinde 7 kaşık, 7 çatal ve 1 dilim ekmekle 7 plakalı çakı var zincirli.
  • Tarif 3 / Üstü yontulmuş taştan yapılmış üç basamaktan oluşan sofra kaya ; Bu kayada yarım bırakılmış ekmek dilimi , 2 tabak , 1.5 balık , 7 çatal , 7 kaşık ve bardakla üç bakladan oluşan zincirlenmiş Çerkez bıçağı resimleri yaptık. Dedonun elde ettiği hazineler buradaki mağaraya gömüldü ve üstü kapatıldı. Zincirin baktığı yön doğru yöndür.Zincirin döküldüğü yerden itibaren 3 merte kare kazıdan önce 7 tane kaşık 7 tane çatal çıkacak. Bu kaşıklardan birini yedi yerin sayısını belirten deriden yapılmış harita ile beraber yerleri kendiliğinden belli olur. Bu sarılı haritayı kendi kaşığımdır ve hakiki gümüşten yapılıdır. Bu kaşığın sap kısmını 1 ay güneşte bekletmeden kesinlikle sakızını açmayın. Eğer bekletmeden açarsanız haritanın sakınızı harita ziyan olur ve hiçbir paraya ulaşılamaz.

Evet arkadaşlar yukarıdaki görmüş olduğunuz tüm detaylar eskiden eşkıyaların yağmaladıkları hazine,para ve değerli eşyaları saklama biçimleridir. Kendi aralarında hazinelerin yerini belirtmek,başkalarına kaptırmamak için kurmuş oldukları sofra taşı define işaretleri ile uzun süreler boyunca hüküm sürüp yaşamışlardır. Umarım Definede sofra taşı işareti ile ilgili faydalı bilgiler vermiştirim. Yukarıda belirmiş olduğum bilgiler tamamen gerçektir ve geçmişimizde kendi aralarında belirlemiş oldukları define işaretleridir ve kayıtlarda bunlara ait bilgiler arşivlerde bulunmaktadır. Eskiden banka yok bir şey yok. Ülkemizde yüzyıllardır süre gelen bir çok yaşamış kabileler,ülkeler,insanlardan bize miras kaldığını düşündüğümüzde her an her yerde birilerinin saklamış olduğu değerli eşyalar bulunduğunu düşünmenin vermiş olduğu haz ve “ buna bir gün ben neden ulaşamayım?” sorusunun verdiği heyecan ile böyle bir hobimiz olduğu için siz değerli okurlarımıza tecrübelerimizi aktarmaktan mutluluk duyuyorum.

 

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    komik
    Komik
  • 0
    faydal_
    Faydalı
  • 0
    k_t_
    Kötü
  • 0
    eh_i_te
    Eh işte
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yorumlar (1)

  1. Kucağında cocuk olan kadin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.