Definede ters V işareti genel olarak yön ve mesafe verici bir işaret olarak kullanılmıştır. Sağda solda V işareti 5 adım ilerde hazine var diyenlere aldırış etmeyin. Hiçbir hediye böyle basit paylaşılmaz ve saklanmaz!
Ters V işareti her toplumda kullanılmış bir işarettir çoğunluk oyma olarak karşımıza çıkmaktadır. Ters V işaretinin farklı çeşitleri olabilir:
- iki ucu eşit ters V işareti,
- bir ucu kısa ters V işareti,
- ters V işareti karşısında murc oyması
Ters V işareti her zaman açık belirtilmez bazen gizlenir. Balığın kuyruk kısmında bazen yılanın çatallı dilinde bazen insan figürünün kol açısı olarak karşımıza çıkabilmektedir. Tüm bu genel özellikleri, ters V işaretini düz V işareti ile birlikte defineceğin merkezine almaktadır.
Ters V işaretinin Çözümü
Ters V işaretine en çok rastlanan alanlar dere kenarları ve yol ayrımlardır. Ters V işaretinin %90 ı kayaya yapılmıştır. Ters V işaretinin iki ucu eşit ise iki açık ucun arasını ölçün her çıkan cm 70 cm lik adımlarla ters V işaretinin açık ağız kısmında ilerlenir.
Vardığınız noktayı güzelce inceleyin eğer boşluk tespit etme yönteminiz varsa boşluk tespitinde bulunun. Sivri uca değil, açık uca yönelin, aldatmacaya gelmeyin!
Ters V işaretinin Pozisyoları
Ters V işaretinin posizyonları çok önemlidir arkadaşlar. Ters V işareti zeminde ise yani yatay ayağımızın altına gelecek şekilde ise hedef muhtemelen biraz uzağa düşecektir.
Not: Sevgili defineci arkadaşlar dikkat etti iseniz yazılarımda hep varılan noktayı inceleyiniz diyorum çünkü V işareti çoğu zaman yardımcı işaret olarak verilmiştir. Son noktayı verdiğide olmuştur özellikle dikey olanlarında son nokta olayı çoktur. Bu sebepten vardığınız alanı iyi inceleyin başka bir işaretle sizi son noktaya götürecek olabilir.
Bende Bir tane ters ^ var sivri tarafı ‘nda murc ucu kadar
Delik. V ‘nin ortasında da + var . Bu işaret li kaya ‘nın dibi eşşek semeri gibi oval ve aşağıya doğru 3 basamak mevcut. Ne aramalıyım, ne çıkar karşıma. Işim zor mu kalay mıdır
merhaba
altta gonderdigim resim icin calisma yapilabilirmi zormudur .
tesekkurler